tiistai 5. marraskuuta 2013

kokeilevan keittiön kikhernesuklaakakku

Ystävättären piti tänään tulla käymään, tarkoituksena oli maistella miltä maistuu tänään lehdessä bongaamani Gluteiiniton suklaaherkku ts kikhernesuklaakakku (lehti oli tänään 5.11.2013 postiluukusta tipahtanut Kotiliesi leipoon .. tms lehti), oli voittanut jonkin kakkukilpailun, tein lähestulkoon lehden reseptin mukaan.

Paistoastetta ei vain lehdestä löytynyt ja osan sokerista korvasin makeutusjauheella, Tein myös pienemmän kakun kuin mitä lehdessä oli ohjeistettu, tein neljänneksen pienemmän.

Kikhernesuklaakakku

190g leivontasuklaata
375g kikherneitä
3 kananmunaa
0,5dl sokeria
1 dl makeutusjauhetta (Candrel)
1,5tl leivinjauhetta
tomusokeria koristeluun

Sulatettu suklaa lisätään sauvasekoittimella sotkettuun kikherne - muna - makeutus - leivinjauhe mössöön.


Valutetut kikherneet ja kananmunat ennen sauvasekoitinhyökkäystä.


Paistovalmis taikina.


175 astetta ja 40 min. 20 min jälkeen peittelin kakun foliolla, jottei pinta pala. Koristele jäähtynyt kakku kevyesti tomusokerilla.


Kakusta tulee 8-10 annosta, ihan riippuu kuinka ahnas kakunleikkaaja on.


Kakku olisi varmasti superherkullinen hedelmien ja jäätelön/kermavaahdon kanssa. Meillä nyt kuitenkin maisteltiin kakkua ihan sellaisenaan. Aviomies oli silminnähden järkyttynyt paljastettuani kakun pääraaka-aineen. 


Kakun jakaessa kahdeksaan palaan yhdessä palassa on 251 kcal, proteiinia on  8,7g, hiilareita 23g ja rasvaa 13g, kasviksia on 47g ja kuituja 2,3g.

Ei lainkaan huono, mutta.. eiköhän tulevan viikonlopun chilisuklaamuckade vie kuitenkin voiton. Ei kuitenkaan liian terveellistä omaan makuun.

edit: Tuossa laittaessani puolet kakusta pakastimeen ja lopun neljäsosan eväsrasiaan (jotta voin huomenna käyttää vanhempieni koekaniineita) maistoin kakkulapiosta vielä kakkua. Onhan tuo kyllä hurjan hyvää!! Voin suositella, ihanan mehevä suklaakakku.

2 kommenttia:

Pipsa kirjoitti...

On kyllä super herkun näköistä, naaam! Kikherneherkut on kyllä ihania, ah <3

-didi- kirjoitti...

Eikä pelkästään näytä herkulliselta, se myös maistuu tosi hyvältä. Olen bongaillut myös sieltä sun täältä mustapavuista tehtyjä herkkuja, ehkä niiden vuoro on seuraavaksi.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0